yrttinyyttihieronta, kauneushoitola skanssi, spa, hoidot, luksus, hieronta, rentoutus

Yrttinyyttihieronta- Taivaallinen hoitokokemus?

Yrttinyyttihieronta on hoito jossa yhdistyvät tehokas lämpö sekä eksoottisten yrttien kauan tunnetut vaikutukset. Vaikuttavista osista lämpö on se osanen joka kiihdyttää aineenvaihduntaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja lievittää kipua. Yrttinyytit itsessään ovat kankaasta tehtyjä pieniä palloja, joiden sisällä on kehoa ja mieltä hoivaavia yrttejä. Yrttinyyttihieronta ja kuuma öljy ovat yhdistelmä, joka rentouttaa jumiutuneet lihakset ja laukaisee pienet kiputilat tehokkaasti, mutta jättää samalla asiakkaan energiseksi.

Mitä yrttinyytit sisältävät?

Yrttinyyttihieronnassa käytettävien nyyttien sisältämät yrtit kasvatetaan mahdollisimman luonnonmukaisesti ilman kemiallisia lannoitteita tai hyönteisten torjunta-aineita. Yrtit kerätään tuoreina ja juuri oikeaan aikaan päivästä jotta ne olisivat laadukkaita. Nyytit voivat sisältävät mm. Inkivääriä, kurkumaa, sitruunaruohoa, pomeloa ja akasiapuun lehtiä.

Omassa hoitolassani käytettävät yrttisekoitukset:

  • Thaiyrtit- Voimakkaan tuoksuinen yrttisekoitus. Perinteisillä thaiyrteillä on todettu olevan monia hyvää tekeviä ominaisuuksia kuten: ihon puhdistus, vahvistaa, virkistää, lievittää kutinaa ja kipua, rentouttaa, irroittaa limaa ja laajentaa keuhkoputkia sekä edistää aineenvaihduntaa.
  • Appelsiini- Sisältää mm kurkumaa, tangeriinia, kamferia ja appelsiiniöljyä. Lievittää kipua ja kolotusta, edistää kehon lymfakiertoa ja rentouttaa lihaksia. Appelsiinin mehusta ja kuoresta tehty öljy myös kiinteyttää ihoa sekä lievittää myös stressiä ja laukaisee jännitystä.
  • Sitruunaruoho- Sitruunaruoholla on antiseptisiä ja antidepressiivisiä ominäisuuksia. Lisäksi sillä hoidetaan mm. aknea, erilaisia ihottumia, liikahikoilua, stressiä ja lihaskipuja.

Hoidon jälkeen

Hieronnalla ohjataan tehokkaasti nestekertymiä, joten olisi hyvä pyhittää päivä rentoutumiselle ja hyvälle ololle. Yrttinyyttihierontapäivänä ei suositella siispä saunomista eikä aktiiviliikuntaa.

Tietoa alkuperästä

Thai yrttinyyttien historia alkaa jo “Ayudthaya” kaudesta (1300- 1700- luvulta), jolloin tuoksuvaa kuumapakkausta käytettiin sodasta palaavilla sotilailla lievittämään lihassärkyjä ja mustelmia.

Antiikin ajoilta tiedetään jopa Hippokrateen käyttäneen kuumahoitoja kivun lievitykseen sekä aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen, Kreikkalainen ylimystö nautti mineraalipitoisista lämpimistä kylvyistä ja Turkkilaiset höyryävistä saunoista ja lempeistä, rentouttavista hieronnoista. Nyt nämä vanhat hoitomuodot ja –tavat on jälleen herätetty henkiin.