Kuumakivihieronta:

kuumakivihieronta, hieronta, rentoutus, spa, kuona-aineet, kuumakivi, skanssi

Mitä on kuumakivihieronta?

Kuumakiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Suomeen kuumakivihieronta tuli noin 10 vuotta sitten Yhdysvalloista.  Kuumien kivien käyttö hieronnassa pohjautuu kiinalaisen lääketieteen perinteisiin. Kehon energiakanavien eli meridiaanien tukkoisuutta ja solmuja avataan fyysisen ja henkisen tasapainon lisäämiseksi. Kuumakivihieronnassa yhdistyvät kuumien kivien miellyttävä lämpö, klassinen syväkudoshieronta ja syvät venytykset. Tämä hieronta on erittäin hoitava ja syvärentouttava kokemus, sillä se laukaisee lihasjännityksiä, vähentää stressiä ja aktivoi koko kehon aineenvaihduntaa. Kivet sitovat lämpöä pitkään ja vapauttavat sitä hitaasti. Vulkaanisen balsalttikivien oikeanlaatuiset mineraalit edistävät verenkirtoa ja rentouttavat lihaksia.

kuumakivihieronta

Miten kuumakivihieronta tehdään?

Kuumakivihierontaa tehdään käyttämällä eri kokoisia kuumassa vedessä lämmitettyjä kiviä. Kivillä hierotaan koko keho päästä varpaisiin sillä kivien lämpö tekee syväkudoshieronnasta miellyttävän pehmeää ja kivutonta joka antaa sinulle stressittömän tilan. Kuumakivihieronta on kokonaisvaltaisesti rentouttava hoito. Lämmön vaikutus leviää verenkierron välityksellä kaikkialle kehoon. Lämpö laajentaa verisuonia ja lisää verenvirtausta lähinnä niillä alueilla, joissa kivet ovat. Kuona-aineita poistuu kudoksista verenkierron lisääntyessä. Hoito laukaisee lihasjännityksiä ja aktivoi tehokkaasti koko kehon aineenvaihduntaa. Hoidon vaikutus säilyy vielä pitkään hoidon jälkeen.

Miten kuumakivihieronta vaikuttaa?

-Antaa kokonaisvaltaisen hyvänolontunteen
-Rentouttaa kokonaisvaltaisesti ja tuo hyvää oloa
-Laukaisee tehokkaasti lihasjännityksiä
-Vapauttaa endorfiinia ja poistaa kipua
-Tehostaa aineenvaihduntaa
-Vilkastuttaa verenkiertoa
-Lisää hapen ja ravinteiden kulkua
-Tehostaa lymfaverenkiertoa
-Poistaa kuona-aineita
-Tasapainottaa hermoston toimintaa
-Vähentää turvotusta
-Parantaa lihasten- ja nivelten liikkuvuutta
-Nopeuttaa kuona-aineiden poistumista.
-Poistaa lihasjännitystä ja trikkerpisteiden kiputiloja
-Lisää sidekudoksen elastisuutta
-Se tuntuu lämpimältä
-Lievittää stressiä
-Tunnet kehosi kevyemmäksi
-Tunnet olosi harmooniseksi
-Tunnet itsesi terveemmäksi
-Tunnet olosi rentoutuneeksi
-Koska se vain tuntuu niin hyvältä
-Hellii kehoa ja mieltä

Hierontakivien ominaisuuksia

Kuumakivihieronnan kivet ovat vulkaanista basalttia. Kyseistä kivilajia löytyy maapallolta suht runsaasti sillä merenpohja on täynnä tätä mustaa ja huokoista kiveä. Basalttia sisältävä laava on juoksevaa ja sitä esiintyy eniten valtamerien keskiselänteillä. Basaltti on juuri oikea kivilaji hieronnassa käytettäväksi sen erinomaisten lämmönvaraamis ominaisuuksien vuoksi. Hieronnassa käytettävät kivet on hiottu miellyttävän pyöreiksi ja sileiksi ja samalla niiden musta kiilto on saatu esiin.